Honninghjerter – se lige nogle fine honningkager du kan lave uden fordej. Her får du en meget nem opskrift på honningkagehjerter eller andre figurer du kan lave af en nem honningkagedej.
Jeg har altid gerne villet prøve at lave honningkagehjerter, men er endnu ikke lykkedes med at få lavet en fordej i god tid.
Heldigvis så kan man sagtens lave honningkage uden fordej. Det er sådan en opskrift du får hér.
En sød læser tippede mig om en nem opskrift uden fordej, så den opskrift tog jeg afsæt i. Dejligt når I inspirerer mig til nye eksperimenter. TAK. 🙂
Jeg ændrede dog en del i opskriften. Tilsatte f.eks. en del mere honning og skruede lidt op for mængden af julekrydderier. De dejligste honningkager, der duftede og smagte skønt!
Det er en god nem dej at arbejde med. Dejen kan du også bruge, hvis du vil lave et honningkagehus?
Jeg tænker der bliver rigeligt med honningkagedej af denne portion til et honningkagehus også.
Et kagehus har jeg dog endnu tilgode at prøve at lave. Mon min tålmodighed rækker? Nu har jeg ihvertfald grundopskriften på dejen og det er jo en start. 🙂
En af de store fordele ved denne dej er, at du kan kan gå i gang med at bage honningkagerne straks.
Jeg brugte det meste af dejen til små fine honningkagehjerter. Du kan også lave honningskagemænd og honningkagekoner eller udstikke dejen til helt andre figurer? Formen på honningkagerne bestemmer du jo helt selv.
Måske du har børn eller børnebørn med i køkkenet, så lad gerne dem være med til at bestemme kagernes udtryk. 🙂
Hvis du også gerne vil bage honningkager i en fart, så får du en rigtig nem opskrift her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på krydderkager med honning eller sirup.
Honninghjerter – opskrift på honningkager uden fordej
Ingredienser
Honningkagedej:
- 300 gram honning gerne flydende, er din honning fast, så lun den evt. i mikroovn. Sirup kan også bruges
- 150 gram brun farin
- 100 gram smør
- 2 æg
- 2 tsk kanel
- 1-1½ tsk vaniljesukker
- 1½ tsk kardemomme kan erstattes med f.eks. allehånde
- 1-1½ tsk stødt nellike
- 1 tsk natron
- 650-675 gram hvedemel til dejen kan rulles ud, uden at klistre
Sådan gør du
- Bland honning med brun farin og rør smeltet smør og æg i. Tilsæt krydderier og natron og rør hvedemel i lidt efter lidt til, til dejen ikke klæber mere. Drys mel på bordet og rul dejen ud til ca. ½-1 cm tykkelse. Tryk hjerter ud
- Læg honningkagehjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag nu honninghjerterne ca. 8-9 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af størrelse/tykkelse. De skal stadig føles bløde, når du trykker på dem.
- Lad hjerterne afkøle lidt på pladen og læg herefter et viskestykke ovenpå stænket med vand. Lad dem suge fugt gerne natten over. Honningkager skal være bløde/fugtige. Dyp hjerterne i smeltet chokolade eller æggehvideglasur m. kakao
- Lad glasuren eller den smeltede chokolade stivne og så er kagerne klar til servering. Opbevares i tætsluttende beholder, helst på køl. Læg gerne smørrebrødspapir imellem, så de ikke klæber sammen.
Noter
Prøvesmag evt. dejen for at tilpasse mængden af krydderier
Dejen er fryseegnet. Honningkagerne kan også fryses, dog helst uden pynt.En meget nem opskrift på honningkager uden fordej – dejen kan også bruges til andre honningkage figurer
Sikke mange honningkager der blev og de blev bare så fine både i farve og smag.
Det bliver en ret stor portion og jeg må indrømme at jeg glemte at tælle kagerne. Du kan sagtens nøjes med halv portion, hvis du synes der bliver lidt for mange kager. Måske du vil bruge noget af den til et honningkagehus?
Du kan også fryse kagerne eller evt. fryse noget af dejen og så bage dem på et andet tidspunkt?
Skønt at kunne bage honningkager flere gange i løbet af julemåneden. Huset dufter nemlig så dejligt af jul, når du bager en portion. Det er bare så julehyggeligt.
Er dine honningkager blev for tørre efter afkøling?
Hvis dine honningkager er blevet for tørre/sprøde efter afkøling, så kan de sagtens reddes. Du får lige et tip her.
- Læg dem på en bagerist og sæt risten i en kold ovn.
- Hæld herefter kogende vand i et fad og sæt fadet under honningkagerne.
- Lad dem herefter suge fugt natten over. Dampen vil blødgøre honningkagerne.
Honningkager skal nemlig helst være bløde/fugtige/svampede i konsistensen, så er de bedst.
Det trick kan du også bruge selvom du har pyntet honninghjerterne.
De klassiske honninghjerter er pyntet med chokolade, men æggehvideglasur med kakao kan også bruges.
Dyp gerne honninghjerterne i smeltet chokolade. Du kan også bruge en glasur med æggehvide og kakao?
Æggehvideglasuren stivner hurtigt og kagerne kan sagtens holde sig længe med glasuren på. Honninghjerter smager også rigtigt fint med kakaoglasur.
Chokolade er jo blevet meget dyrt, så honninghjerterne vil være noget billigere at lave med kakaoglasuren. Oprindeligt laves honningkagehjerter med smeltet chokolade, men du bestemmer. 🙂
Smelt chokolade nemt i mikroovnen
Måske du bare kunne dyppe nogle af dem i smeltet chokolade? Jeg smelter bare chokolade i mikroovnen.
Det er super nemt. Jeg skærer chokoladen i mindre stykker og smelter den få sekunder af gangen, til den kan omrøres. Chokoladen kan selvfølgelig også smeltes over vandbad i en gryde.
Drys gerne lidt krymmel på eller anden pynt på honninghjerterne?
Jeg husker at de oprindelige honninghjerter kunne købes med et glansbillede med en engel på? Sådan er de originale honningkager fra Christiansfeld vist?
Dette var min hurtige version honninghjerter uden fordej. De blev rigtigt gode men jeg må da absolut også prøve at lave honninghjerter med fordej engang. Er spændt på hvordan de smager og hvordan konsistensen er?
Hvorfor bage honninghjerter og honningkager med fordej?
Når du bager honningkager med fordej, så skulle kagerne få en dybere smag og en saftigere konsistens. Det er en gammel/traditionel måde at lave honninghjerter på.
En fordej kan gemmes i flere måneder og i den tid “modnes”/fermenterer dejen og er med til at give honningkagerne deres karakteristiske smag. Når du bruger fordej til honningkager, skulle kagerne også være saftige i længere tid.
Mine hurtige honninghjerter holdt sig dog fint i køleskabet i lang tid og konsistensen var fin.
Måske du også skulle prøve en hurtig version, hvis du har glemt at lave fordej? Prøv at se hvad du synes og send gerne en tilbagemelding.
Læg evt. honningkagehjerterne sammen med denne appelsinsmørcreme. Det vil smage skønt. Bare lige et tip til dig.
Hvis du er vild med honningkager, så prøv også denne juleroulade med honning eller denne klassiske honningkage med smørcreme.
Sirup har lidt samme konsistens som flydende honning og vil også give en lækker krydret karamelagtig smag. Få en god nem opskrift på sirupskage med smørcreme og appelsin her.
Prøv også disse opskrifter på kager med honning eller sirup:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.